”en plats för alla där vi visar varandra respekt och hänsyn”
”en plats som främjar de hälsobringande effekterna av bastubad”
"en plats för goda möten och samtal"

Medlemsintag är tillfälligt pausat. Vi administrerar inte någon väntelista.
Insläpp planeras till mars 2019 och annonsering  sker här och på Facebook.

Historik
Tanto Bastu kom till genom ett medborgarförslag till Södermalms stadsdelsnämnd sommaren 2015. Medborgarförslaget byggde på idén om att möjliggöra bad året om i Årstaviken och detta med tillgång till en vedeldad bastu. Året efter bildades Tanto Bastuförening, en ideell förening som verkar för att förvalta den bastuflotte som skulle komma att förtöjas invid Tanto badplats. Bastun invigdes i juni 2016 och med hjälp av medlemsavgifter samt medlemmarnas engagemang får också allmänheten njuta av bad året om!

Tanto Bastu är något helt unikt och initiativet har inspirerat till fler liknande medborgarförslag. Idag består föreningen av drygt 450 medlemmar och intresset för att bada bastu är större än någonsin. Så stort att medlemsintaget var tvunget att tillfälligt stoppas i januari tidigare i år.

Frågar man en föreningsmedlem eller en besökare vad som är så speciellt med bastun säger de flesta i princip samma sak. Förutom läget, det nästan spartanska över bastun i sin enkelhet, så är det stämningen som gör bastubadet till en så rofylld upplevelse. Hemligheten är också föreningens värdegrunder som vi starkt värnar om.

”en plats för alla där vi visar varandra respekt och hänsyn”
”en plats som främjar de hälsobringande effekterna av bastubad”
"en plats för goda möten och samtal"

Allmänhetens tider
Önskar du som icke medlem besöka Tanto Bastu är du välkommen under Allmänhetens tider (ses till höger).
Dessa pass öppnas f.n. endast under förutsättning att någon av medlemmarna tar på sig värdskapet och detta
annonseras på FB Tanto Bastu offentlig
Föreningens ambition är att framför allt hålla de fastställda allmänhetspassen öppna men pass vid andra tider förkommer också. Håll utkik på FB!

Bastun rymmer 14 pers.
Det går inte att förboka utan först till kvarn gäller. I viss mån tillämpas även en-in-en-ut.
Avgiften är 50 kr och betalas via Swisch 1231 702 786 vid ankomst till bastun.

Att ta med till bastun:
  • Dricksvatten. Tanto Bastu är en flotte utan tillgång på vatten.
  • Handduk att sitta på i bastun.
  • Handduk att torka sig med efter bad.
  • Badkläder vid dopp från bryggan/badstegen.
Så badar du:
Inga badkläder på i bastun, sitt på t ex en handduk i bastun, aldrig direkt på laven.
Däremot måste du ha badkläder vid bad från bryggan/badstegen.
Häll försiktigt vatten på stenarna. Inte mer än vad som kan förångas.
Blanda varmvatten från kaminen med sjövatten i en hink för att tvätta dig inne i eller utanför bastun.
Använd endast miljömärkt tvål, schampo mm och begränsa utsläppet.

Obs!
Det finns ingen toalett ombord på bastuflotten. Närmsta toalett ligger invid minigolfbanan.

Läs gärna igenom sidan "Vett och etikett" under fliken "Medlem" före första besöket!

Allmänhetens tider:
Tisdagar - herr
Onsdagar - mix
Torsdagar - dam

Dessa annonseras som evenemang på Facebook