Allmänhetens badtider

Torsdagar

Dam

Allmänhetens bastu

Du är välkommen att besöka Tanto Bastu under Allmänhetens badtider, som du ser ovan. Dessa tider är för dig som inte är medlem. Föreningens ambition är att hålla allmänhetspassen öppna.

Passen öppnas under förutsättning att någon av medlemmarna tar på sig uppdraget att vara bastuvärd. Alla öppna pass publiceras i Facebook-gruppen Tanto Bastu offentlig.

Läs nedan om våra rutiner samt guiden Svett och etikett inför besöket.

Under pandemin

Vi har nu öppnat bastun igen, men med restriktionen att det får max vara tre badande åt gången, inklusive bastuvärden, så max två gäster kan komma in i bastun åt gången.

Vill du bli medlem?

Under pandemin är bastuns kapacitet mycket begränsad. Det innebär att befintliga medlemmar har svårt att få tider och vi kan inte öppna upp för att ta in nya medlemmar.

När förutsättningarna förändras och beslut om att ta in nya medlemmar har tagits kommer det att annonseras här och på den öppna Facebook-gruppen. Gå med i den och bevaka inlägg för att inte missa det.

Inför besöket

Att ta med till bastun

• Dricksvatten. Bastu står på en flotte utan tillgång på dricksvatten.

• Handduk att sitta på i bastun.

• Handduk att torka sig med efter badet.

• Badkläder vid dopp från flotten.

Viktigt att känna till

• Det går inte att förboka, först till kvarn gäller. I viss mån tillämpas även en-in-en-ut.

• Bastun rymmer 12 personer. Under pandemin är gränsen satt till fem personer.

• Avgiften är 50 kr och betalas via Swish 1231 702 786 vid ankomst till bastun.

• Ingen alkohol
    Det är förbjudet att förtära alkoholhaltiga drycker som överstiger 2,25% på Tanto Bastus område. Tanto Bastu ägs av kommunen och anses vara "allmän plats".

Under besöket

• Inga badkläder på i bastun, sitt på en handduk, inte direkt på laven.

• Ta på badkläder vid bad i sjön.

• Häll försiktigt vatten på stenarna. Inte mer än vad som kan förångas.

• Blanda varmvatten från kaminen med sjövatten i en hink för att tvätta dig inne i eller utanför bastun.

• Använd endast miljömärkt tvål, schampo mm och begränsa utsläppet.

• Följ Tanto Bastu värdegrunder.

Innan du går

• Städa upp efter dig, ta med skräp.

• Kontrollera att du swishat avgift.

• Drick rikligt med vatten. Fortsätt njuta.

Överenskommelse

Allmänheten:

• Har rätt att i mån av plats till fastslagen avgift, bada bastu på tider avsatta för allmänheten.

Bastande allmänhet:

• Ska följa uppsatta ordningsregler.

• Tanto Bastuförening ansvarar inte för medlemmars eller gästandes värdesaker.

Bastuvärd för allmänheten:

• Har rätt att avhysa individer som inte följer Tanto Bastu ordningsregler.

• Bastuvärdens ord är lag.