Almänhetens badtider

Mix

Torsdagar 19-21

Dam

Önskar du som icke-medlem besöka Tanto Bastu är du välkommen under Allmänhetens badtider. Föreningens ambition är att framför allt hålla de fastställda allmänhetspassen ovan öppna men pass vid andra tider förkommer också.

Pass öppnas under förutsättning att någon av medlemmarna tar på sig värdskapet. Öppna pass publiceras i facebookgruppen Tanto Bastu offentlig.

Läs nedan om våra allmis-rutiner samt guiden Vett och etikett före första besöket!

Inför besöket

Att ta med till bastun

• Dricksvatten. Tanto Bastu är en flotte utan tillgång på vatten
  • Handduk att sitta på i bastun
  • Handduk att torka sig med efter bad
  • Badkläder vid dopp från bryggan/badstegen

Viktigt att känna till

• Det går inte att förboka utan först till kvarn gäller. I viss mån tillämpas även en-in-en-ut
  • Bastun rymmer 14 personer
  • Avgiften är 50 kr och betalas via Swisch 1231 702 786 vid ankomst till bastun. Reducerade priser under dagtid kan förekomma.
  • Ingen alkohol

Det är förbjudet att förtära alkoholhaltiga drycker med en alkoholhalt som överstiger 2,25% på Tanto Bastus område. Detta för att Tanto Bastu ägs av kommunen och anses därmed som "allmän plats".

Under besöket

• Inga badkläder på i bastun, sitt på t ex en handduk i bastun, aldrig direkt på laven.
  • Däremot måste du ha badkläder vid bad från bryggan/badstegen.
  • Häll försiktigt vatten på stenarna. Inte mer än vad som kan förångas.
  • Blanda varmvatten från kaminen med sjövatten i en hink för att tvätta dig inne i eller utanför bastun.
  • Använd endast miljömärkt tvål, schampo mm och begränsa utsläppet.
  • Följ Tanto Bastu värdegrunder

Efter besöket

• Städa upp efter dig, ta med eventuellt skräp
  • Kontrollera att du swishat avgift
  • Drick rikligt med vatten. Fortsätt njuta. Varför inte ta dig en tupplur.

Överenskommelse

Allmänheten:

• har rätt att i mån av plats till fastslagen avgift, bada bastu på tider avsatta för allmänheten.

Bastande allmänhet:

• ska följa uppsatta ordningsregler
  • ska ansvara för sina värdesaker, använd gärna tillhandahållna små värdeskåp. Tanto Bastuförening ansvarar inte för medlemmars eller gästandes värdesaker.

Bastuvärd för allmänheten:

• har rätt att avhysa individer som inte följer Tanto Bastu ordningsregler. Bastuvärdens ord är lag.