TANTO BASTU

en plats för alla där vi visar varandra respekt och hänsyn

en plats som främjar de hälsobringande effekterna av bastubad

en plats för goda möten och samtal

Tanto Bastu öppen med begränsningar

Tills vidare gäller på grund av pandemin särskilda villkor som ersätter delar av tidigare regler.

Det här gäller tills vidare:

• Bastun är öppen för upp till tre badande på samma gång.

• Medlemmar kan inte ta med gäster.

• Längden på passen kvarstår till att vara 1,5 timmar för att minimera trängsel.

• Tänk på hur du tar dig till och från bastun utan att belasta kollektivtrafiken.

• Utöver det kvarstår tidigare regler kring rengöring.

• Allmänhetens pass är öppna igen, men bastuvärden kan endast ta in två gäster.

Vi i styrelsen utvärderar löpande hur pandemiåtgärderna fungerar och justerar därefter. Vårt mål är att hålla bastun öppen i så stor utsträckning, och på det sätt, som vi bedömer möjligt. Tänk på att hur du agerar spelar stor roll för hur vi kan hålla öppet. Ta hänsyn till varandra och respektera de restriktioner som införs för allas bästa.

//Styrelsen

Välkommen in i värmen

Frågar man en medlem av föreningen eller en besökare av allmänhetens tider vad det är som är så speciellt med bastun säger de flesta i princip samma sak. Att förutom läget, det nästan spartanska över bastun i sin enkelhet så är det stämningen som gör bastubadet till en så rofylld upplevelse.

Tanto Bastu kom till genom ett medborgarförslag till Södermalms stadsdelsnämnd sommaren 2015. Medborgarförslaget byggde på idén om att möjliggöra bad året om i Årstaviken med tillgång till en vedeldad bastu. Året efter bildades Tanto Bastuförening, en ideell förening som verkar för att förvalta den bastuflotte som är förtöjd vid Tanto badplats. Bastun invigdes i juni 2016 och med hjälp av medlemsavgifter, samt medlemmarnas engagemang, får också allmänheten njuta av att bada året om!

Tanto Bastu är något helt unikt och initiativet har inspirerat till fler liknande medborgarförslag. Idag består föreningen av ca 500 medlemmar och intresset för att bada bastu är större än någonsin.

I facebookgruppen Tanto Bastu offentlig ser du när grinden öppnas för icke-medlemmar.

Under pandemin är bastun stängd för allmänheten.

Tanto Bastu är förtöjd vid Tanto badplats.

I bokningskalendern bokar du som medlem.

ALLA är välkomna in i värmen.

En intervjuserie där du får lära känna några av dina bastuvänner närmare. Först ut är en veteran inom föreningslivet och högst betydelsefull person för Tanto bastu.