TANTO BASTU

en plats för alla där vi visar varandra respekt och hänsyn

en plats som främjar de hälsobringande effekterna av bastubad

en plats för goda möten och samtal

Tanto Bastu är öppen!

Under följande förutsättningar har Tanto bastuföreningen öppet för bad. Det utvärderas löpande och nya restriktioner eller lättnader kan komma längre fram.

Riktlinjer under pandemin

• Den som är sjuk, även med milda symptom, ska inte gå till bastun alls, utan följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och bada först efter att man varit symptomfri i två dygn.

• Medlemmar i riskgrupp kan mejla (minst 48 timmar före) till boka@tantobastuforening.se för att boka ett eget pass och bör i allt följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

• Under pandemin kan du boka två platser, gränsen för antal badande per pass är satt till fem personer och allmänhetens tider är begränsade till tre kvällspass (19:00–20:30 på tisdag, onsdag och torsdag).

• Medlem kan under den här perioden ta med en inbokad gäst.

• Det finns möjlighet att torka av dörrhandtag och andra ytor. Det är bastuvärdens ansvar att torka av före passet och lämna bastun 15 min innan nästa pass börjar.

• Anländ inte bastun före ditt pass har startat och lämna passet när det är slut. Under den här perioden är passen förkortade till 1,5 timme för att minimera riskerna.

• Alla uppmanas till att turas om vid ombyte och vara noga med att inte skapa trängsel.

• Det finns möjlighet till handtvätt eller handsprit och alla uppmanas till god handhygien. Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande.

/Styrelsen Tanto Bastuförening

Välkommen in i värmen

Frågar man en medlem av föreningen eller en besökare av allmänhetens tider vad det är som är så speciellt med bastun säger de flesta i princip samma sak. Att förutom läget, det nästan spartanska över bastun i sin enkelhet så är det stämningen som gör bastubadet till en så rofylld upplevelse.

Tanto Bastu kom till genom ett medborgarförslag till Södermalms stadsdelsnämnd sommaren 2015. Medborgarförslaget byggde på idén om att möjliggöra bad året om i Årstaviken med tillgång till en vedeldad bastu. Året efter bildades Tanto Bastuförening, en ideell förening som verkar för att förvalta den bastuflotte som är förtöjd vid Tanto badplats. Bastun invigdes i juni 2016 och med hjälp av medlemsavgifter, samt medlemmarnas engagemang, får också allmänheten njuta av att bada året om!

Tanto Bastu är något helt unikt och initiativet har inspirerat till fler liknande medborgarförslag. Idag består föreningen av ca 500 medlemmar och intresset för att bada bastu är större än någonsin.

I facebookgruppen Tanto Bastu offentlig ser du när grinden öppnas för icke-medlemmar. Normalt är det öppet för Herrar på tisdagar 19:00-20:30, Damer torsdagar 19:00-20:30 och onsdagar 19:00-20:30 är alla välkomna (mix).

Tanto Bastu är förtöjd vid Tanto badplats, inte långt från Hornstulls T-baneuppgång

I bokningskalendern bokar du som medlem en plats för dig. Ta med dig en vän om utrymme tillåter.

ALLA är välkomna in i värmen.

En intervjuserie där du får lära känna några av dina bastuvänner närmare. Först ut är en veteran inom föreningslivet och högst betydelsefull person för Tanto bastu.