TANTO BASTU

en plats för alla där vi visar varandra respekt och hänsyn

en plats som främjar de hälsobringande effekterna av bastubad

en plats för goda möten och samtal

Senaste nytt (2022-06-28)

Anmälan till medlemslotteriet är stängt och 50 medlemskap har lottats ut. Du som deltagit i lotteriet har du fått epost med lottoresultat. (Har du inte mottagit ett epost om vinnst har du inte vunnit).

Vi fick över 870 anmälningar. Lottningen sker med hjälp av slumpgenerator-funktion i google worksheets. Vi har gjort lottoprocessen så anonym som möjligt, där varje enskild person tilldelas en lott och där systemet väljer.

Till hösten ska vi släppa 50 platser till så då kan du försöka igen och göra en ny anmälan.

Håll även ögonen öppna för andra bastuinitiativ i Stockholm, till exempel i Vinterviken, i Sätraskogen och vid sjön Flaten. Snart har vi fler möjligheter att basta här i Stockholm.

Välkommen in i värmen

Frågar man en medlem av föreningen eller en besökare av allmänhetens tider vad det är som är så speciellt med bastun säger de flesta i princip samma sak. Att förutom läget, det nästan spartanska över bastun i sin enkelhet så är det stämningen som gör bastubadet till en så rofylld upplevelse.

Tanto Bastu kom till genom ett medborgarförslag till Södermalms stadsdelsnämnd sommaren 2015. Medborgarförslaget byggde på idén om att möjliggöra bad året om i Årstaviken med tillgång till en vedeldad bastu. Året efter bildades Tanto Bastuförening, en ideell förening som verkar för att förvalta den bastuflotte som är förtöjd vid Tanto badplats. Bastun invigdes i juni 2016 och med hjälp av medlemsavgifter, samt medlemmarnas engagemang, får också allmänheten njuta av att bada året om!

Tanto Bastu är något helt unikt och initiativet har inspirerat till fler liknande medborgarförslag. Idag består föreningen av ca 500 medlemmar och intresset för att bada bastu är större än någonsin.

Tanto Bastu är förtöjd vid Tanto badplats.

En intervjuserie där du får lära känna några av dina bastuvänner närmare. Först ut är en veteran inom föreningslivet och högst betydelsefull person för Tanto bastu.