TANTO BASTU

en plats för alla där vi visar varandra respekt och hänsyn

en plats som främjar de hälsobringande effekterna av bastubad

en plats för goda möten och samtal

Coronaviruset Covid -19 och Tanto Bastu

23 mars 2020

Styrelsen har beslutat att med anledning av Coronaviruset Covid-19 stänga bastun från och med 23 mars och tills vidare.

Folkhälsomyndigheten har inga särskilda rekommendationer för sammankomster likt det som sker i vår bastu men uppmanar oss alla till social distansering. Med anledning av detta har vi idag fattat beslut att stänga bastun, både för medlemmar och för allmänheten.

Vi kommer att öppna den igen, men när det sker vet vi tyvärr inte idag.

Vi hoppas på er förståelse för detta beslut.

Vi ses snart i värmen igen!

/Styrelsen

Välkommen in i värmen

Frågar man en medlem av föreningen eller en besökare av allmänhetens tider vad det är som är så speciellt med bastun säger de flesta i princip samma sak. Att förutom läget, det nästan spartanska över bastun i sin enkelhet så är det stämningen som gör bastubadet till en så rofylld upplevelse. Hemligheten är de tre värderingarna som föreningen tillsammans sammanställt.

Tanto Bastu kom till genom ett medborgarförslag till Södermalms stadsdelsnämnd sommaren 2015. Medborgarförslaget byggde på iden om att möjliggöra bad året om i Årstaviken och detta med tillgång till en vedeldad bastu. Året efter bildades Tanto Bastuförening, en ideell förening som verkar för att förvalta den bastuflotte som skulle komma att förtöjas invid Tanto badplats. Bastun invigdes i juni 2016 och med hjälp av medlemsavgifter samt medlemmarnas engagemang får också allmänheten njuta av att bada året om!

Tanto Bastu är något helt unikt och initiativet har inspirerat till fler liknande medborgarförslag. Idag består föreningen av 530 medlemmar och intresset för att bada bastu är större än någonsin. Så stort att medlemsintaget är tillsvidare stoppat.

• Välkommen
  • For visitors
  • Bastu för alla

Samtal

Redigera denna meny via Sidor & nbsp; fliken

Visa mig

I facebookgruppen Tanto Bastu offentlig ser du när grinden öppnas för icke-medlemmar. Normalt är det öppet för Herrar på tisdagar 19-21, Damer torsdagar 19-21 och onsdagar 19-21 är alla välkomna (mix). Andra tider kan förekomma.

Tanto Bastu är förtöjd invid Tanto badplats, inte långt från Hornstulls T-baneuppgång

I bokningskalendern bokar du som medlem en plats för dig. Ta med dig en vän eller två om utrymme tillåter.

ALLA är varmt välkomna in i värmen.

En intervjuserie där du får lära känna några av dina bastuvänner närmare. Först ut är en veteran inom föreningslivet och högst betydelsefull person för Tanto bastu.