TANTO BASTU

en plats för alla där vi visar varandra respekt och hänsyn

en plats som främjar de hälsobringande effekterna av bastubad

en plats för goda möten och samtal

Tanto Bastu öppnar igen!

2022-02-09

I och med att de allmänna restriktionerna slopats öppnar bastun upp igen. Allmänhetens pass kommer att utlysas i vår Facebookgrupp som vanligt framöver.

Välkommen in i värmen

Frågar man en medlem av föreningen eller en besökare av allmänhetens tider vad det är som är så speciellt med bastun säger de flesta i princip samma sak. Att förutom läget, det nästan spartanska över bastun i sin enkelhet så är det stämningen som gör bastubadet till en så rofylld upplevelse.

Tanto Bastu kom till genom ett medborgarförslag till Södermalms stadsdelsnämnd sommaren 2015. Medborgarförslaget byggde på idén om att möjliggöra bad året om i Årstaviken med tillgång till en vedeldad bastu. Året efter bildades Tanto Bastuförening, en ideell förening som verkar för att förvalta den bastuflotte som är förtöjd vid Tanto badplats. Bastun invigdes i juni 2016 och med hjälp av medlemsavgifter, samt medlemmarnas engagemang, får också allmänheten njuta av att bada året om!

Tanto Bastu är något helt unikt och initiativet har inspirerat till fler liknande medborgarförslag. Idag består föreningen av ca 500 medlemmar och intresset för att bada bastu är större än någonsin.

I facebookgruppen Tanto Bastu offentlig ser du när grinden öppnas för icke-medlemmar.

Under pandemin är bastun stängd för allmänheten.

Tanto Bastu är förtöjd vid Tanto badplats.

I bokningskalendern bokar du som medlem.

ALLA är välkomna in i värmen.

En intervjuserie där du får lära känna några av dina bastuvänner närmare. Först ut är en veteran inom föreningslivet och högst betydelsefull person för Tanto bastu.